Friskost kan spises til alle måltider

Friskosten har i mange år stået i skyggen af de skæreostene. Den er blevet anset for at være lidt af en børneost. Det er dog en meget alsidig ost, der fortjener en renæssance i de danske køkkener og på de danske spiseborde. Osten passer nemlig godt til alle måltider og kan for eksempel også bruges i madlavningen.

Du kan få mange forskellige former for friskoste, hvilket gør det muligt for dig at finde frem til den, der passer bedst til dine smagsløg. Den neutrale er altid god at have ved hånden. Det er en variant, som både børn og voksne kan lide. Det er derfor med til at gøre, at du altid kan lave en mad til dig selv eller børnene med den. Hvis du gerne vil have en anden smag, kan du altid blande nogle krydderurter eller grøntsager i friskosten.

Der findes dog også friskoste, der er lavet med smag. Det kan for eksempel være pikant, urter og mange andre.

Friskost morgen, middag og aften

Du kan komme osten på rugbrød, franskbrød eller knækbrød og spise den til morgenmad. Den er en sund og hurtig morgenmad, der vil gøre dig mæt i en fart, så du har energi til resten af dagen. Hvis du gerne vil gøre din morgenmad lidt sundere, kan du komme skiver af tomat, agurk eller rødpeber på din mad.

Også til frokost er friskosten meget velegnet. Du kan komme den på brød eller tilberede en dressing med den, som du kan komme på en salat. Det behøver ikke at tage lang tid at lave det. Det kan du hurtigt lave dagen før, så du kan gribe din madpakke på vej ud af døren.

Om aftenen kan du også bruge din friskostdressing. Du kan også bruge friskosten til at lave en sovs af eller fylde i grøntsager og bage dem i ovnen. Hvis du vil have noget hurtig aftensmad, kan du lave en mad med friskost og noget pålæg.

Dessert med friskost

En anden ting, der gør friskost så smart at have i køleskabet, er, at du også kan bruge den til at lave desserter af. Det er en rigtig god mulighed for dig for at lave nogle lækre og nemme desserter på ingen tid. Du kan for eksempel nemt lave en cheesecake med noget lækker neutral friskost. Hvis du får uventede gæster, vil du hurtigt kunne lave en lækker dessert med friskost ude i køkkenet.

Du kan også bruge friskosten til at lave hjemmelavet is af. Osten kan erstatte en del af fløden, så isen ikke bliver så fed. Samtidig er friskosten med til at give en meget lækker og cremet smag. Det er derfor en rigtig god mulighed for dig for at eksperimentere lidt i køkkenet med friskost.